Big Brother ei sovi arvolleni?

Lähdetkö Big Brotheriin? No en helvetissä lähde. Ja sama uusiks, noin kuusi kertaa. Kosketukseni kyseiseen ohjelmaan oli hyvin ohut ja Big Brother herätti mielleyhtymän kaatopaikasta, jonne on roudattu enemmän tai vähemmän sekaisia olevia ongelmaisia sekoilemaan keskenään alkoholin voimalla. Lopulta yksi voittaa ja kaikki ovat saaneet nimeensä etuliitteen BB, joka mahdollistaa pysyvän ilmaisviinapassin, kun mihinkään maksulliseen ei ole varaa. Toki tuo kattaus olisi ollut moninkin tavoin osuva yhteen elämänvaiheeseeni ja arvolleni vähintäänkin sopiva.


Tuottaja Jussi Ranta jatkoi kuitenkin soitteluaan ja vakuutteli Big Brotherin 2021 olevan eri maata kuin aiemmat. Sen enempiä nimilistoja ei kuitenkaan voitu paljastaa, mutta aloin luottaa Rannan puheisiin ja tutustua formaattiin. Voisiko kyseessä olla oikeasti täysin uudenlainen kausi, jonka päärooleissa ei nähtäisi joukkoa jurrisia ja nosto-pisto-oho -tason alkeellista panemista?

Useamman vuoden lähes kaikista tv-ohjelmista kieltäytyneenä aloin vakavasti pohtia Big Brotheria, pitäisikö sittenkin hypätä takaisin askiin ja pelaavaan kokoonpanoon? Tein SWOT-analyysin ja kuuntelin lähipiiriäni, josta saan aina suorat vastaukset, miellyttävät ja epämiellyttävät, totuuden. Useamman tarkemman pohdinnan jälkeen viisarit alkoivat kääntyä yhä voimakkaammin kyllä-vastauksen puoleen, oli aika hypätä askiin.

Päätöstä helpotti muuttunut suhtautuminen itseeni. Olen lyönyt kaiken paskan julkisesti pöydälle, vihdoin kohdannut ongelmani ja virheeni, repinyt kaiken auki vaikka väkisin. Menestysvuosinani luisuin pitämään itseäni kovin tärkeänä ja pyrin piilottamaan kaikki ongelmat, se tie oli lopulta hyvin turmiollinen. Paskatunkion pohjalta oli pakko, jopa helppoa aloittaa itsensä rehellinen tarkastelu, miten ihmeessä päädyin näin pohjalle? Kun ymmärsi ja ennen kaikkea myönsi syyn löytyvän peilistä, parantuminen ja grindaus kohti parempia aikoja alkoi.

Nyt muutama päivä Big Brotherin jälkeen päätös osallistua ohjelmaan näyttäytyy varsin voittavana. Tullut palaute on ollut valtavan positiivista, olen onnistunut saamaan monet nauramaan ja se saa minutkin erityisen hyvälle tuulelle. En millään ehdi vastata teille kaikille, mutta arvostan palautteita todella paljon.

Sitten muutamat kiitokset. Tuotannon taso oli läpi ohjelman 11/10. Meistä kilpailijoista pidettiin äärimmäisen hyvää huolta aina hotellikaranteenista lähtien, tuli olo, että olemme tärkeitä. Uskon, että jokainen kilpailija jakaa tämän kokemuksen. Kiitos koko Endemol Shinen tuotannolle, olitte parasta ja kiitos sulle Jussi, kun jatkoit soittelua ja pyydystit mut messiin.

Kiitos myös Nelonen, että otitte teidän vanhan sotaratsun taas mukaan geimeihin. Tiedän, että nimeni oli teille hyvä etenkin Pelkokerroin- ja SM-Liiga -aikoina. Tiedän myös, että nimeni on ollut myös pakastelistalla varsin pitkään. Arvostan suuresti, että annoitte minulle uuden mahdollisuuden. Toivottavasti olin saamani luottamuksen arvoinen.

Kiitos tietenkin kaikille muille asukkaille, teitä kiitän vielä erikseen ja ihan arvostelujen kera. Kuten arvata saattaa, en säästele siinä ketään… 😉

Kiitos Valavuori LIVE -housteille, vieraille, Sami Jorulle, Aleksi Neuvoselle ja Kauppi Sports Centerille! Piditte show’ta yllä minun ollessa talossa. Olen ymmärtänyt, ettette saaneet ohjelmaani tuhottua kovasta yrityksestä huolimatta!

Suurin kiitos kuuluu lasteni äidille, jonka ansiosta minulla on mahdollista tehdä töitäni ja uutta nousua. Tästä mainitsin myös talossa useaan otteeseen, siitä, kuinka kiitollinen nykyisestä tilanteesta olen.

Saamani palautteen mukaan myös ohjelman taso on miellyttänyt, jopa yllättänyt. Laadukasta tosi-tv -viihdettä voi näemmä sittenkin tehdä selvinpäin ja keskustella paikoittain jopa yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, kuten Sanna Ukkolan kanssa käyty cäncelöinti-keskustelun palaute on erinomaisesti osoittanut.

Tänään sunnuntaina on aika palata Valavuori LIVE -puikkoihin klo 21 ja käydä mennyttä läpi, vieraanani on tietenkin Petra Olli ja co-hostina Kalle Palander. Alkuviikosta jatkuu Valahiihdon myynti ja muiden tulevien projektien läpivienti, jotta saisin puolen milkun velvoitteet hoidettua mahdollisimman nopeasti.